De Zugspitze: wandelen naar de top via het prachtige Reintal

De Zugspitze (2.962 m), de hoogste berg van Duitsland, spreekt al tientallen jaren tot de verbeelding. Het is dan ook een geliefde bestemming voor velen. Op de top kan het nogal druk zijn. Dit komt mede doordat je met de Zugspitzbahn tot net onder de top afgezet kunt worden. Sta er dus niet raar van op te kijken als je na een lange en zware tour naast een verdwaalde influencer staat. De top van de Zugspitze kun je op verschillende manieren bereiken. Voor de meeste routes heb je echter klimervaring nodig. Heb je geen ervaring met klimmen, dan is er ook de mogelijkheid om naar de top van de Zugspitze te wandelen via het Reintal. Het is een lange, maar wel erg mooie route, die met een overnachting in de Reintalangerhütte goed in tweeën te delen is.

Een mooie route naar de top van de Zugspitze via het Reintal

De Zugspitze kun je op verschillende manieren beklimmen. De beroemdste route loopt via het Höllental. Hier loop je onder andere over de gletsjer en zul je een aantal stukken flink moeten klimmen. Deze route, en ook veel van de andere routes, zijn voor mensen zonder klimervaring dan ook niet aan te raden.

De route via het Reintal is dan ook een mooi alternatief om te voet en zonder klimuitrusting de top van de Zugspitze te bereiken. Met bijna 23 kilometer en meer dan 2.000 hoogtemeters is de tour erg lang, maar zeer de moeite waard. Eventueel kun je de route in tweeën opbreken met een overnachting in de Reintalangerhütte. Heb je een echt goede conditie, dan kun je deze wandeling ook in één keer doen.

Het Reintal: een prachtige plek in het hart van het Wettersteingebergte

Als je niet kunt klimmen, maar wel graag naar de top van de Zugspitze wilt wandelen, dan is de route via het Reintal dus de enige optie. En dat is bepaald geen straf, want het Reintal is een prachtig en lieflijk dal in het hart van het Wettersteingebergte. Het Reintal begint na de Partnachklamm en eindigt wanneer je begint aan de beklimming naar het Zugspitze plateau. Het is een bosrijk gebied, waar je omgeven wordt door de ruige toppen die zo kenmerkend zijn voor het Wettersteingebergte.

Het eerste gedeelte van de wandeling, tot de Reintalangerhütte (1.369 m) wandel je over licht stijgende paden door dit prachtige dal. 15 kilometer moet je overbruggen vanaf de start van de route tot aan de hut, maar het aantal hoogtemeters blijft op dit gedeelte van de route bescheiden. Tot aan de Reintalangerhütte overbrug je ruim 600 hoogtemeters, wat niet veel is.

Wandelen naar de top van de Zugspitze via het prachtige Reintal.

Via het Reintal en een steil pad wandelen naar de Zugspitze

Als je de Reintalangerhütte bereikt, heb je het grootste gedeelte van de kilometers er al op zitten. Het steilste gedeelte moet dan echter nog komen. De top van de Zugspitze ligt op ruim 2.900 meter hoogte. Dat betekent dat je vanaf de Reintalangerhütte nog 1.600 meter moet stijgen. Al snel laat je de boomgrens achter je en heb je een prachtig uitzicht over het Reintal, op weg naar de top van de Zugspitze. Het landschap wordt ruiger en het uitzicht wordt steeds weidser.

Na het passeren van het Zugspitze plateau volgt het laatste gedeelte van de route op weg naar de top. Dit is meteen het lastigste gedeelte van de wandeling. Het pad is hier met staaldraad gezekerd. Ondanks dat het hier om een wandeling naar de top van de Zugspitze gaat, zul je voor deze route door het Reintal wel voldoende bergervaring moeten meenemen.

Wandelen naar de top van de Zugspitze via het Reintal? Gewoon doen!

Vanaf de top van de Zugspitze is het uitzicht natuurlijk magistraal. De route via het Reintal naar de top is echter ook de moeite waard. De route is extreem afwisselend en geeft je een goede indruk van de natuurlijke veelvoud van het Wettersteingebergte. Wil je de hoogste berg van Duitsland dus beklimmen, maar heb je geen klimervaring? Kies dan voor deze prachtige route door het Reintal en bereid je voor op een prachtig avontuur.

Beklim de Zugspitze via het Höllental

De misschien wel mooiste route naar de top van de Zugspitze is meer dan de moeite waard.

Veelgestelde vragen over het beklimmen van de Zuspitze via het Reintal

Wil je naar de top van de Zugspitze via het Reintal wandelen? Deze veelgestelde vragen helpen je verder bij het plannen van je tour.

Wanneer is de Reintalangerhütte geopend?

Deze berghut opent eind mei haar deuren en is tot ongeveer half oktober open. De exacte openings- en sluitingstijden zijn weersafhankelijk en verschillen van jaar tot jaar.

Moet je voor de route door het Reintal specialistische uitrusting meenemen?

Nee, dat hoeft niet. De beklimming van de Zugspitze via het Reintal is een zogenaamde bergtour. Je hebt dus geen speciale uitrusting nodig om via het Reintal de top te bereiken.