De Seebensee en Drachensee te voet verkennen

De Oostenrijkse deelstaat Tirol is de plek bij uitstek om aan de wandel te gaan. Vooral in de noordelijke gebieden van deze deelstaat zijn er talloze pareltjes te vinden, die erop wachten om ontdekt te worden. Vlakbij de bekende plaats Ehrwald, aan de voet van de Zugspitze, liggen de Seebensee, de Drachensee en de Coburger Hütte. Twee prachtige bergmeren en een prachtige berghut die een bezoek meer dan waard zijn. Voor de weg ernaartoe kun je kiezen uit een gemoedelijke variant en een wat moeilijkere. Welke variant je ook kiest, teleurgesteld zul je op deze plek in Oostenrijk niet zijn.

Om bij de Seebensee en Drachensee te geraken zul je eerst een stuk door een prachtig bos moeten afleggen

Misschien wel de mooiste plek in Tirol

We zetten koers naar Ehrwald voor deze hike, om precies te zijn naar de Ehrwalder Almbahn. Deze gondel ligt net buiten het plaatsje Ehrwald. Hier start de hike naar de Seebensee, de Drachensee en de Coburger Hütte.

De twee meren kun je op verschillende manieren bereiken. De wat meer ervaren bergwandelaars parkeren de auto bij de Ehrwalder Almbahn en lopen daar direct het bos in. Deze route gaat over de Hoher Gang, en kent een aantal moeilijke passages. Hoewel deze route in Komoot door gebruikers als via ferrata wordt aangeduid, is deze dat niet. Een aantal gedeeltes op de route zijn met staalkabels gezekerd, maar van een via ferrata is geen sprake. Toch is het aan te raden deze route alleen te lopen, als je voldoende ervaring hebt in bergwandelen, en geen last van hoogtevrees hebt.

• Prachtige dagtocht naar de Seebensee, de Drachensee en de Coburger Hütte
• Variant A start bij de parkeerplaats van de Ehrwalder Almbahn en loopt via de Hoher Gang
• Deze variant is alleen aan te raden voor ervaren bergwandelaars
• Variant B begint bij het bergstation van de Ehrwalder Almbahn en loopt via de Seebenalm naar de Seebensee
• De laatste korte klim naar de Drachensee en de Coburger Hütte loopt via steil, maar goed begaanbaar pad

De Hoher Gang kent een aantal pittige passages en is daarom alleen voor ervaren bergwandelaars aan te raden. Het is wel de mooiste manier om bij de Drachensee en Seebensee te komen.
De Hoher Gang: een pittige klim met prachtig uitzicht

Gemoedelijk naar de Seebensee, Drachensee en Coburger Hütte via de Seebenalm

De tweede variant is de gemoedelijkere variant. Om bij de start van deze variant te komen, ga je eerst met de Ehrwalder Almbahn omhoog. Bij het bergstation begin je aan een prachtige route over breed pad. Je komt langs prachtige alpenweides en langs de idyllische Seebenalm. De ideale plek om nog even neer te zakken voordat het laatste gedeelte van de tour begint.

De route via de Hoher Gang en de route via de Seebenalm komen op een wel hele mooie plek weer bij elkaar. Beide routes voeren je namelijk naar de Seebensee. Dit meer is goed bezocht, en dat heeft natuurlijk een reden. Je hebt vanaf hier namelijk een prachtig zicht op de zuidelijkste toppen van het Wettersteingebergte, met de prominente Drachenkopf als de meest in het oog springende top. Je ziet zelfs de Coburger Hütte in de verte al liggen. Alleen de Drachensee laat zich nog niet zien.

Als je een stukje verder het meer afloopt, en naar het noorden kijkt, dan zie je de machtige rotsformatie van de Zugspitze. De hoogste berg van Duitsland, die mede op Oostenrijks grondgebied ligt, is ook vanaf deze kant een imposante jongen.

Van de Seebensee naar de Drachensee en de Coburger Hütte

Vanaf de Seebensee is het niet meer ver naar de uiteindelijke eindbestemming van vandaag. De Drachensee en de Coburger Hütte liggen namelijk op slechts drie kwartier lopen. Het laatste gedeelte loopt over steil, smal, maar goed begaanbaar pad. De Coburger Hütte ligt aan de voet van de Drachensee. Vanaf de hut heb je dan ook een prachtig uitzicht op het meer.

De eerste wandelaars vind je hier al rond begin juni. De Drachensee ligt dan nog onder een dikke laag ijs verscholen, wat de aanblik alleen nog maar imposanter maakt. In de zomermaanden verdwijnt de ijslaag en wacht er kraakhelder water op je. Niet voor niets wordt deze plek maar wat graag door fotografen vastgelegd.

De Seebensee en Drachensee zijn een bezoekje waard

De Seebensee en Drachensee behoren tot één van de mooiste plekken van het Tiroler Wettersteingebergte. Een dagtocht naar deze beide meren is dan ook de moeite waard. Deze plek is echter in de zomermaanden goed bezocht. Wil je toch naar deze plek, maar liever met wat minder mensen om je heen? Overweeg dan een bezoekje doordeweeks of in het laagseizoen.