De Landsberger Hütte: wandelen langs mooie plekken in de Allgäu

In de Allgäuer Alpen barst het van de mooie wandelroutes. Je vindt er enorme veelzijdige gebieden, variërend van hoge en ruige bergtoppen, tot mooie groene grasbergen en prachtige meren. Op de grens tussen Beieren en Tirol is dit gebied misschien wel op zijn mooist. Lopend op de sporen van de prachtige Jubiläumsweg kom je langs de bekendste meren van deze regio, de Schrecksee en de Vilsalpsee. De Landsberger Hütte (1.810 m), die precies tussen deze twee meren in ligt, vormt dan een mooie plek voor een welverdiende pauze. Ook een nachtje slapen in deze berghut is meer dan de moeite waard. Hoe je bij deze berghut geraakt, leer je in dit artikel.

Wandelen naar de Landsberger Hütte in de Allgäu

De Landsberger Hütte is al sinds jaar en dag een geliefde bestemming voor wandelaars. Vele gebruiken deze berghut als eerste overnachtingsplek tijdens een meerdaagse huttentocht door de Allgäu. Toch vind je bij deze hut ook veel dagjesmensen, die vanaf de Vilsalpsee in ongeveer twee uur naar de hut wandelen. Dit is dan ook de korste weg naar de Landsberger Hütte.

Heb je echter meer tijd en een goede conditie, dan is het een goed idee om een kleine omweg in te plannen. Eventueel kun je dit verbinden met een overnachting in de Landsberger Hütte, mocht deze route toch iets te lang zijn. Kies je voor deze route, dan kom je zonder twijfel langs een aantal van de mooiste plekken van de Allgäu. Zo kom je onder andere langs de prachtige Schrecksee en kun je onderweg genieten van een heerlijk uitzicht over de Allgäuer Hochalpen.

Vanaf de Vilsalpsee over de Jubiläumsweg naar de Schrecksee

Als je genoeg tijd hebt en een goede conditie, kun je er dus voor kiezen om via de Jubiläumsweg naar de Landsberger Hütte te wandelen. Op deze manier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de Allgäuer Hochalpen. Daarnaast komt je langst de Schrecksee, misschien wel het mooiste meer van Beieren.

Om op de Jubiläumsweg te geraken zul je eerst een stuk moeten klimmen. Vanaf het startpunt vanaf de Vilsalpsee moet je over een steil, maar goed begaanbaar pad naar ruim 1.900 meter. Heb je deze klim eenmaal achter de rug, dan volgt een lang gedeelte over een höhenweg, waar je niet veel meer hoeft te klimmen en kunt genieten van het mooie uitzicht.

Tijdens het wandelen naar de Landsberger Hütte kom je op de mooiste plekken, waaronder de Schrecksee.

Genieten van de omgeving tijdens het wandelen naar de Landsberger Hütte

Nadat je de Schrecksee gepasseerd bent gaat de wandeling naar de Landsberger Hütte verder. Je loopt inmiddels al enige tijd in het beschermde gebied rondom de Vilsalpsee en om je heen zie je alleen maar mooie groene grasbergen. Het is een landschap dat typisch is voor de Allgäu. Na een laatste lichte klim richting de Lachenjoch kun je de hut al zien liggen. Je hoeft nu alleen nog maar een laatste stuk af te dalen en je bestemming is bereikt.

Mocht je de gehele route in één keer willen lopen, dan kies je het beste voor de snelle terugweg via de Traualpsee. Hier wandel je binnen de kortste keren terug naar de Vilsalpsee. Vervolgens kun je hier weer op de bus stappen terug naar Tannheim. Een overnachting in de Landsberger Hütte is echter ook een prima idee, en zorgt ervoor dat je nog wat langer kunt genieten van deze mooie omgeving.

De Landsberger Hütte ligt op een prachtige plek middenin de Allgäu

Wandelen naar de Landsberger Hütte is de moeite waard

Wandelen in de Allgäuer Hochalpen is eigenlijk altijd een goed idee, en deze wandeling naar de Landsberger Hütte vormt daar geen uitzondering op. Het is namelijk een prachtige plek boordevol mooie uitzichten. Ben je in deze regio op vakantie, plan dan vooral een bezoek aan deze plek en ga lekker een dag bergwandelen in de Allgäu.

Op zoek naar het Prinz-Luitpold-Haus

Een prachtige wandeling naar de één van de mooiste berghutten van de Allgäu.

Veelgestelde vragen over de Landsberger Hütte

Zie jij het wel zitten om te gaan wandelen naar deze mooie berghut? De volgende veelgestelde vragen helpen je verder op weg tijdens een mooie wandeldag in de Allgäuer Alpen.

Wanneer is de Landsberger Hütte geopend?

Deze berghut opent eind mei haar deuren en is tot ongeveer half oktober open. De exacte openings- en sluitingstijden zijn weersafhankelijk en verschillen van jaar tot jaar.

Kun je in de Landsberger Hütte pinnen?

Ja, in de hut kun je pinnen

Waar reserveer ik een slaapplek voor de Landsberger Hütte?

Reserveren kun je heel gemakkelijk online doen. Op deze website kun je gemakkelijk een slaapplek in deze berghut reserveren.