Wandelen naar de Drei Zinnen via de prachtige Zsigmondyhütte

In het Italiaanse Südtirol barst het van de mooie plekken. Voor een groot deel heeft deze provincie dit te danken aan de prachtige Dolomieten. Dit ruige gebergte herbergt prachtige bergtoppen, de mooiste alpenweides en tal van authentieke berghutten. Geen wonder dat steeds meer mensen naar dit gebied trekken om te wandelen. Wie wil gaan wandelen in deze regio, kan niet om het bezichtigen van de Drei Zinnen heen. Rondom deze bergtop is het echter erg druk. Hou je meer van rust, en wil je de omgeving graag verkennen, dan zijn er gelukkig ook andere opties. Deze lange, maar prachtige wandelroute via de Zsigmondyhütte (2.224 m) en de Dreizinnenhütte (2.405 m) laat je oog in oog staan met de Drei Zinnen, terwijl je kunt wandelen door één van de mooiste gebieden van de Dolomieten.

Wandelen naar de Drei Zinnen via de Zsigmondy Hütte en Dreizinnenhütte

Via de Zsigmondyhütte naar de Drei Zinnen wandelen

Een wandeling der superlatieven, dat predicaat heeft deze wandelroute naar de Drei Zinnen dubbel en dwars verdiend. Op deze wandelroute doorkruis je namelijk een groot deel van het natuurpark Tre Cime. Dit natuurpark herbergt niet alleen bijzondere flora en fauna, maar ook enkele van de bekendste bergtoppen van de regio. De Drei Zinnen is zonder twijfel één van de bekendste bergen in de Alpen en trekt jaarlijks duizenden toeristen van over de hele wereld.

Misschien ben jij net als ik niet echt een fan van grote mensenmassa’s in de bergen. Zoals je misschien wel weet zijn de Drei Zinnen voor veel mensen gemakkelijk te bereiken. Aan de voet van deze machtige bergtoppen ligt namelijk een grote parkeerplaats, waardoor dit gebied voor de massa eenvoudig te bereiken is. Ben je dus meer een purist, en zie je het wel zitten om meer dan alleen de Drei Zinnen te bekijken, dan doe je er goed aan om via de Zsigmondyhütte en de Dreizinnenhütte naar de Drei Zinnen te wandelen.

Op deze wandeling kun je genieten van al het moois dat de Dolomieten je te bieden heeft. De uitzichten op deze wandelroute zijn namelijk fenomenaal. Zo kijk je onder andere uit op de 3.095 meter hoge Zwölferkofel en de vele andere ruige bergtoppen die de Dolomieten rijk is.

Wandelen naar de Zsigmondyhütte via het Fischleintal

Deze prachtige, maar ook lange route van ruim 18 kilometer begint bij de wandelparkeerplaats in het pittoreske Fischleintal. Vanaf hier wandel je direct het natuurpark in. Wandelen doe je eerst over breed pad, maar dat verandert zodra je het Fischleintal verlaat en de bewegwijzering volgt richting de Zsigmondyhütte. Het pad gaat vanaf nu namelijk steil omhoog. Dat moet ook wel, want de Zsigmondyhütte ligt op 2.224 meter, aan de voet van de machtige Zwölferkofel. Deze bergtop, met 3.095 meter één van de hoogste bergtoppen van natuurpark Tre Cime, kun je tijdens de klim naar de hut al snel zien liggen.

De Zgimondyhütte is op een prachtige plek gebouwd, omgeven door enkele van de hoogste bergtoppen van de regio. Je kunt er overigens ook prima eten, wat in Italiaanse berghutten overigens eerder regel dan uitzondering is. Na een korte pauze op de Zsgimondyhütte kun je na het vullen van je maag verder wandelen richting Forcella Pian di Cengia en de Drei Zinnen.

Wandelen door het hart van de Dolomieten naar de Drei Zinnen

Wie dacht dat het eerste gedeelte van de wandelroute naar de Drei Zinnen al mooi was, weet niet wat hem of haar nog te wachten staat. Vanaf de Zsigmondyhütte wordt het wandelen richting de Drei Zinnen namelijk alleen maar mooier. Een prachtig gedeelte volgt nu richting Forcella Pian di Cengia, met 2.550 meter het hoogste punt op de route. Je passeert onder andere de Büllelejochhütte, die op een wel heel spectaculaire plek is gebouwd, terwijl je uitkijkt over een groot deel van de Sextner Dolomieten.

Hoewel de Drei Zinnen nog moeten komen, is dit zonder twijfel het mooiste gedeelte van de wandelroute. Na het passeren van Forcella Pia di Cengia daal je af richting de Dreizinnenhütte. Ook deze afdaling is de moeite waard. Zo kom je langs twee kleine bergmeertjes en loop je langs de flanken van de Paternkofel. Eenmaal aangekomen bij de Dreizinnenhütte, waar het in het hoogseizoen best druk kan zijn, sta je eindelijk oog in oog met de machtige bergtoppen van de Drei Zinnen.

Een wandelroute der superlatieven

Na het bereiken van de Dreizinnenhütte en het prachtige uitzicht op de Drei Zinnen volgt nog een mooie afdaling terug naar het Fischleintal. De complete route is met 18 kilometer lang, maar is iedere kilometer waard. De Sextner Dolomieten laten zich op deze route namelijk van zijn beste kant zien. De vergezichten zijn dusdanig spectaculair, dat je even vergeet dat je al een aantal uur aan het lopen bent. Wandelen naar de Drei Zinnen via de Zsigmondyhütte is dan ook zonder twijfel meer dan de moeite waard.

Op huttentocht door de Dolomieten

Ontdek de mooiste plekken rondom de Drei Zinnen op deze driedaagse huttentocht.

Veelgestelde vragen over wandelen naar de Zsgimondyhütte en Dreizinnenhütte

Zie jij het wel zitten om deze prachtige wandelroute te lopen? De onderstaande veelgestelde vragen helpen je verder op weg bij het plannen van deze mooie tour en zorgen ervoor dat je goed voorbereid op pad kunt.

Wat is de beste jaargetijde voor het lopen van deze wandelroute?

Doordat je op deze route naar ruim 2.500 meter stijgt, kun je deze route het beste in de zomermaanden doen. Afhankelijk van de weersomstandigheden is de route vanaf eind juni sneeuwvrij en kun je tot en met september deze route lopen.

Vanaf wanneer zijn de Zsigmondyhütte en Dreizinnenhütte geopend?

De Zsigmondyhütte opent rond half juni zijn deuren. De Dreizinnenhütte is vanaf eind juni geopend. Beide berghutten zijn tot en met eind september geopend. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van de Dreizinnenhütte en de Zsigmondyhütte.