Op vakantie in Vorarlberg: dit zijn de mooiste plekken

De Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg, gelegen in het uiterste westen van het land, is een regio waar de natuur centraal staat. Hier vind je namelijk een bonte mix aan beschermde natuurgebieden, mooie bergmeren en prachtige wandelingen. Daarnaast is het in deze deelstaat op sommige plekken nog heerlijk rustig. Het is dus niet zo vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Vorarlberg. Ga je voor het eerst op vakantie in deze regio, dan is het handig om te weten op welke plekken het allemaal mooi is. In dit artikel zetten we de mooiste plekken, die tijdens een vakantie in Vorarlberg niet mogen ontbreken, voor je op een rijtje.

Wilde natuur, prachtige bergtoppen en helderblauwe meren. Dat alles staat je tijdens een vakantie in Vorarlberg te wachten.

De mooiste plekken in Vorarlberg op de kaart

Op zoek naar de mooiste plekken van Vorarlberg: maak kennis met de Wiegensee

Dat de Wiegensee voorkomt op het lijstje met mooiste plekken in Vorarlberg mag geen verrassing zijn. Dit natuurlijke stuwmeer is namelijk in 2021 al eens gekroond tot mooiste plek van Oostenrijk. De ligging van het meer is uniek. Aan de rand van het grote beschermde natuurgebied Verwall vind je dit meer in een moeraslandschap, met op de achtergrond de bergtoppen van het Rätikon. Zwemmen is er verboden, maar genieten van het uitzicht is wel verplicht.

Ben je op vakantie in Vorarlberg, plan dan vooral een wandeling naar dit meer. Je bereikt dit meer door met de Tafamuntbahn naar ongeveer 1.700 meter te gaan. Vanaf daar start een mooie en niet al te lange wandeling naar deze prachtige plek. In ongeveer 1.5 uur wandelen sta je aan de oevers van het meer en kun je genieten van een prachtig uitzicht.

De Wiegensee behoort tot één van de mooiste plekken van Vorarlberg en mag tijdens een vakantie aan deze regio dan ook niet ontbreken.

Op zoek naar de Drei Türme, één van de mooiste plekken van Vorarlberg

Dat er een aantal van de mooiste plekken in het Montafon liggen is niet zo vreemd. Net als de Wiegensee hebben de Drei Türme namelijk ook een iconische status. Deze markante berg ligt in het Rätikongebergte en hoort tot de eyecatchers van het gebied. Hoewel het wel tot de mogelijkheden behoort, hoef je de Drei Türme niet per sé te beklimmen. Op de lagergelegen plekken van het Rätikon lopen echter een paar mooie wandelingen met prachtig zicht op deze bergtoppen. Mocht je op vakantie zijn in Vorarlberg, overweeg dan vooral de Golmer Höhenweg te lopen. Bij deze wandeling heb je namelijk een prachtig uitzicht op de Drei Türme.

De Drei Türme met eigen ogen zien?

Loop dan eens de Golmer Höhenweg. Tijdens deze wandeling heb je een prachtig zicht op de Drei Türme.

De Nenzinger Himmel: op zoek naar het paradijs tijdens vakantie in Vorarlberg

Voor de volgende plek trekken we verder naar het westen van Vorarlberg. Diep verscholen in het Gamperdonadal ligt namelijk een prachtige plek vol met prachtige karakteristieke huisjes. Maak kennis met de Nenzinger Himmel, behorend tot de mooiste plekken van Vorarlberg.

Je kunt deze plek gemakkelijk bezoeken door vanaf Nenzing de wandelbus te nemen naar de Nenzinger Himmel. Vanaf daar kun je beginnen aan een aantal mooie wandelingen. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om op de Nenzinger Himmel te blijven. Op vakantie in Vorarlberg hoef je namelijk niet altijd te wandelen. Wie neerzakt op het terras van Alpengasthof Gamperdona heeft namelijk ook al een prachtig uitzicht op de omringende bergen.

Op vakantie in Vorarlberg mag de Lünersee niet ontbreken

Terug naar het Rätikongebergte. Wie op zoek is naar de mooiste plekken van Vorarlberg, kan namelijk niet om de prachtige Lünersee heen. De ligging van het meer, tussen de hoogste bergtoppen van het Rätikon, maar ook het azuurblauwe water springen meteen in het oog. Daarnaast is de Lünersee een ideaal uitgangspunt voor meerdere wandelingen. Beklim bijvoorbeeld de Schesaplana, of wandel naar de Schesaplanahütte en steek de grens met Zwitserland over.

Wandelen bij de Lünersee

Het mooiste meer van Vorarlberg is het uitgangspunt van menig bergwandeling.

De Körbersee, gekroond tot één van de mooiste plekken van Vorarlberg en Oostenrijk

Net als de Wiegensee behoort ook de Körbersee officieel tot mooiste plekken van Oostenrijk en van Vorarlberg. In 2017 viel deze prijs dit meer ten deel. De ligging van het meer, aan de voet van de Braunarlspitze, is dan ook erg bijzonder. En in tegenstelling tot veel andere plekken kun je eenvoudig en snel bij dit meer komen. Een korte wandeling vanaf de parkeerplaats bij de Kalbelesee brengt je binnen de kortste keren naar de oevers van dit meer.

Ontdek de Körbersee en Kalbelesee

Een prachtige wandeling die de Kalbelesee met de Körbersee verbindt.

Vakantie in Vorarlberg: dicht bij de mooiste plekken vanuit het pittoreske Schruns

Zoek je een mooie uitvalsbasis tijdens je vakantie in Vorarlberg, overweeg dan een verblijf in het pittoreske Schruns. Hier kun je namelijk jaarrond genieten van de natuur. De centrale ligging van het dorp is ideaal als je van plan bent tijdens je vakantie in Vorarlberg de natuur in te gaan. Aan de rand van het dorp vind je bijvoorbeeld de Hochjochbahn. Bij het bergstation van deze gondel starten tal van mooie wandelingen. Ook is er een uitdagende via ferrata te vinden, waar het klimmershart sneller van gaat kloppen.

Ook Schruns zelf is een bezoekje waard. De idyllische binnenstad is klein, maar wel gemoedelijk. Je vindt er een aantal leuke winkeltjes en een paar sfeervolle terrasjes. Een korte wandeling langs de rivier de Litz maakt een bezoekje aan Schruns compleet.

Alpe Laguz en de Formarinsee: de pareltjes van het Grosses Walsertal

Wie goed plant, kan tijdens zijn vakantie in Vorarlberg direct twee van de mooiste plekken van de deelstaat meenemen. De Formarinsee en Alpe Laguz liggen namelijk op een steenworp afstand van elkaar. Ook de Formarinsee is al eens in de prijzen gevallen: dit meer, gelegen aan de voet van de Rote Wand, werd in 2015 tot mooiste plek van Oostenrijk uitgeroepen.

Alpe Laguz is wat minder bekend en dat is onterecht. Net als de Nenzinger Himmel is deze plek haast van hemelse schoonheid. Omgeven door groene alpenweides en een aantal mooie bergtoppen waan je je hier even heel ver weg van de bewoonde wereld. De Foramarinsee en Alpe Laguz zijn op dezelfde dag te bezoeken. In de zomermaanden kun je met de wandelbus naar Alpe Laguz. Vanaf daar start er een mooie wandeling naar het meer, waarvoor je in totaal ruim vier uur zult moeten inplannen.

Naar de Formarinsee en Alpe Laguz

Wie een huttentocht in het Grosses Walsertal plant, kan zowel een bezoek aan Alpe Laguz alsmede de Formarinsee brengen.

Op vakantie naar Vorarlberg? Gewoon doen!

Een vakantie in Vorarlberg is meer dan de moeite waard. De bovenstaande plekken zijn slechts een kleine greep uit de wel heel brede selectie. Vorarlberg barst van de mooie plekken. Het goede nieuws is dat de meeste daarvan met een kleine inspanning goed te bereiken zijn. Zo kun je op een ontspannende manier genieten van al het moois dat deze prachtige regio in Oostenrijk te bieden heeft.