De Golmer Höhenweg: een prachtige wandeling bij Golm

Het Montafon verrast bergwandelaars met zijn grote veelzijdigheid in gebergtes en vegetaties. Zo vind je in dit dal prachtig groene bergen, gletsjers, maar ook ruige en markante rotsformaties. Bij het bergstation van Golm begint een prachtige höhenweg, waar je prachtig uitzicht hebt op de ruigste toppen van het Montafon. De Golmer Höhenweg is dan ook dé wandeling bij uitstek in dit dal, met een uitzicht op onder andere de Drei Türme en de Sulzfluh.

De Golmer Höhenweg is een prachtige wandeling die begint bij het bergstation van Golm

De Golmer Höhenweg: wandelen op hoogte

Dat het Montafon een wandelparadijs is, is al langer bekend. Met mooie wandelingen, zoals die naar de Itonskopf en de Madrisella biedt dit dal bergwandelaars voldoende mogelijkheden om de omgeving te voet te verkennen. In de buurt van het plaatsje Tschagguns ligt misschien wel het bekendste wandelgebied van het Montafon. Hier kun je namelijk met de Golmerbahn omhoog. Op ruim 1.900 meter hoogte starten meerdere wandelingen in het hart van het ruige, maar deels ook groene Rätikon.

De Golmer Höhenweg is zonder twijfel de mooiste wandeling die je hier kunt doen en voert je over een tweetal bergtoppen. Deze route is een zogenaamde höhenweg: hoewel je tijdens de route zult dalen en stijgen, blijf je grotendeels op hoogte. Het grote voordeel van een höhenweg is dat je bijna de gehele route een prachtig uitzicht hebt

• Prachtige bergwandeling door het hart van het Rätikon, inclusief bezoek aan de Lindauer Hütte
• De route voert je over twee prachtige bergtoppen: de Kreuzjoch (2.209 m) en de Geißspitze (2.334 m)
• Begin van de route bij het bergstation van de Golmerbahn.

Op naar de Kreuzjoch en de Geißspitze

Omdat de start van de Golmer Höhenweg op ruim 1.900 meter ligt, hoef je naar de eerste bergtop van de dag, de Kreuzjoch, niet ver te klimmen. Toch gaat de wandelingen vanaf het bergstation van Golm redelijk stijl omhoog. 300 hoogtemeters verder sta je op de eerste bergtop van de dag. Het is daarna niet ver meer naar de Geißspitze. Over smal, maar goed begaanbaar pad (T2) wandel je verder, terwijl het uitzicht op onder andere de Drei Türme en de Sulzfluh fenomenaal is. Daarnaast heb je ook een heerlijk uitzicht over het Montafon en de bergen van het Verwall.

Afdalen naar de Lindauer Hütte

Na het bereiken van de Geißspitze volgt een zeer steile afdaling naar de Lindauer Hütte. Deze hut ligt aan de voet van de Drei Türme. Zo sta je binnen de kortste keren op ‘slechts’ 1.741 meter, terwijl de Geißspitze toch echt meer dan 2.300 meter hoog is. De Golmer Höhenweg heb je dan ook definitief achter je gelaten. Bij de Lindauer Hütte kun je nog even neerzakken op het terras en nadenken hoe je het tweede deel van de wandeling vormgeeft.

Vanaf de Lindauer Hütte heb je namelijk twee opties: terug naar het bergstation van Golm of liever te voet terug naar Latschau via het Gauertal? Beide opties zijn het overwegen waard. De route door het Gauertal is iets langer, maar verloopt over mooi breed pad. Het alternatief naar het bergstation van Golm kent wat meer hoogtemeters. Bij deze variant heb je echter een mooier uitzicht.

De Golmer Höhenweg: absoluut de moeite waard

Dat wandelen bij Golm meer dan de moeite waard is, bewijst de Golmer Höhenweg. Deze prachtige route behoort tot de mooiste eendaagse tochten in het Montafon, en is een absolute aanrader voor alle bergwandelaars die vakantie vieren in dit gedeelte van Vorarlberg.

Op huttentocht door het Montafon

Een prachtige meerdaagse tocht door Rätikon, Silvretta en Verwall.