Wandelen bij Versettla: naar de top van de prachtige Madrisella

Wie in het Montafon vakantie viert, komt er snel achter dat hoe dieper je het dal inrijdt, des te machtiger en hoger de bergtoppen worden. Waar voorin het dal de meeste toppen rond de 2.000 meter hoogte schommelen, zoals de Itonskopf, liggen verder in het dal de hogere en ruigere bergtoppen. Hier ligt namelijk de Silvretta, een gebergte dat met enkele drieduizenders het dak van Vorarlberg vormt. Hoewel je deze toppen natuurlijk kunt beklimmen, is het net zo mooi om deze pieken van een afstandje te bekijken. De Versettla bergbaan, die begint in het plaatsje Gaschurn, neemt je mee naar de hoger gelegen delen van de Silvretta. Vanaf het bergstation kun je heerlijk wandelen naar de top van de Madrisella (2.415 m), een prachtige route met een prachtig uitzicht over een groot deel van het Montafon.

Wandelen naar de Madrisella: een belevenis

Voor het beklimmen van de Madrisella moet je achter in het Montafon zijn. In het plaatsje Gaschurn, één van de laatste grotere dorpen in het dal, stap je namelijk in de Versettla bergbaan. Deze gondel brengt je in een mum van tijd naar ruim 2.000 meter hoogte. Wandelen naar de Madrisella is een genot op zich, omdat je vanaf de start van de wandeling al een prachtig uitzicht over de Silvretta en het Verwall hebt. Zo zie je onder andere de Kopf Stausee prachtig liggen gedurende de hele route.

Natuurlijk kun je na het bereiken van de top weer rechtsomkeert maken, beter en mooier is het echter om via de Matschunerjoch terug te wandelen. Wie voor deze variant kiest, komt onder andere langs de pittoreske Zeressee en Alpe Nova, een mooie alm waar je nog even op het terras kunt neerzakken.

• Mooie bergwandeling naar de top van de Madrisella in het Montafon
• Met de Versettla bergbaan naar het startpunt van de route, op 2.000 meter hoogte.
• Terug via de Matschunerjoch en de mooie Alpe Nova.

Op naar de top van de Madrisella

Wie uitstapt bij de Versettla bergbaan en begint met wandelen, ziet de top van de Madrisella al liggen. Een prachtig bergpad strekt zich voor je uit, die je alleen maar hoeft te volgen tot de top. Vanaf de start van de wandeling gaat het pad eerst steil omhoog, maar later vlakt dit richting de top af. Je bevindt je nu op een prachtige Höhenweg met mooi uitzicht.

Het uitzicht op de top is prachtig. Een aantal van de hoogste toppen van de Silvretta kun je precies achter de nabijgelegen bergen zien liggen. Daarnaast zie je, als je goed kijkt, de Tübinger Hütte liggen.

Wandelen van de Madrisella naar Alpe Nova

Na het bereiken van de top van de Madrisella wandelen we verder. Het mooie aan deze variant is dat het op dit gedeelte van de route vele malen rustiger is. Zo kun je in alle rust genieten van de omgeving. Tot de Matschunerjoch blijft het pad vlak. Na het Matschunerjoch gaat het pad steiler naar beneden.

Vanaf de Seressee loop je weer over breder pad naar de laatste stop van de dag: Alpe Nova. Hier kun je nog even neerzakken, voordat je de wandeling vervolgd naar het bergstation van de Versettla bergbaan.

Wandelen naar de Madrisella biedt je een prachtig zicht op de Versettla bergbaan.

Een heerlijke bergwandeling

Dat de omgeving rond de Versettla bergbaan uitnodigt om te wandelen, laat de route naar de Madrisella wel zien. Deze wandeling is ideaal voor degenen die wel naar een bergtop willen wandelen, maar niet te veel hoogtemeters willen overwinnen. Heb je daarna nog energie over, kies dan voor de variant via Alpe Nova, waar je nog even in alle rust kunt genieten van de mooie natuur in het Montafon.

Op huttentocht in het Montafon

Een volle week wandelen door Verwall, Silvretta en Rätikon.