Gemoedelijk wandelen naar de Körbersee en Kalbelesee

Een bergwandeling hoeft niet altijd lang en zwaar te zijn. Soms is het namelijk best wel fijn om het rustiger aan te doen in de bergen, terwijl je toch op een aantal mooie plekken komt. In het Bregenzerwald, gelegen in het Oostenrijkse Vorarlberg, zit je dan op de juiste plek. Hier vind je niet alleen spectaculaire bergwandelingen, maar kom je ook zonder je al te zeer in te spannen op een aantal mooie plekken. Voor wie het laatste als muziek in de oren klinkt, is wandelen naar de Kalbelesee en Körbersee de ideale wandeling in het Bregenzerwald. Niet voor niets is de Körbersee in 2017 uitgeroepen tot de mooiste plek van Oostenrijk.

Wandelen naar de Körbersee en Kalbelesee, een gemoedelijke wandeling in het Bregenzerwald

De omgeving rond Warth en Schröcken staat bekend als een waar wandelparadijs. Zo zijn er in dit gebied een aantal mooie wandelingen te vinden, in verschillende moeilijkheidsgraden. Fans van het moeilijkere werk kiezen bijvoorbeeld voor het beklimmen van de Grosser Widderstein, één van de meest iconische bergen van het dal. De gemoedelijkere bergwandelaar kiest liever voor een wandeling naar de Haldenwanger Eck, het meest zuidelijke punt van Duitsland met prachtig zicht over het Bregenzerwald.

Wie gaat wandelen naar de Körbersee en Kalbelesee, kiest voor een gemoedelijke wandeling in het hart van het Bregenzerwald. Beide meren liggen op een steenworp afstand van elkaar en zijn daarom ook gemakkelijk met elkaar te verbinden.

• Prachtige en gemoedelijke wandeling naar de Kalbelesee en Körbersee
• Start van de route aan de parkeerplaats van de Hochtannbergpas
• Bij warm weer kunnen de zwemspullen mee voor een verfrissende duik in de Körbersee

Van meer naar meer

Wandelen naar de Kalbelesee en Körbersee begint aan de parkeerplaats van de Hochtannbergpas. Direct bij de start van de route sta je al aan de oevers van de prachtige Kalbelesee. Bij dit meer heb je een prachtig uitzicht over een groot gedeelte van de Allgäuer Hochalpen.

Vanaf de Kalbelesee loopt een breed en gemoedelijk pad richting de Körbersee. De weg naar dit meer is al meer dan de moeite waard, en het is niet vreemd dat deze plek tot de mooiste van Oostenrijk is gekroond. De Körbersee ligt namelijk aan de voet van de machtige Braunarlspitze (2.649 m), die tot ver in de zomer nog bedekt is met sneeuwvelden.

Verder naar de Körbersee

Eenmaal aangekomen bij de Körbersee knallen de groene alpenweides je tegemoet. Dit meer is de ideale plek om even langer te pauzeren. Je kunt een duik nemen, bij berghotel Körbersee op het terras neerzakken, of een rustig plekje opzoeken aan het meer.

Terugwandelen naar de Kalbelesee vanaf de Körbersee kan op twee manieren. Je kunt ervoor kiezen om via dezelfde weg terug te lopen. De rustigere variant voert je echter om het meer heen, maar bied je nog wel een aantal keer een prachtig uitzicht over de Körbersee. Wie voor de laatste variant kiest, komt na ongeveer zes kilometer wandelen en iets meer dan 200 hoogtemeters weer bij de auto aan.

Wandelen bij de Kalbelesee en Körbersee, gekroond tot mooiste plek van Oostenrijk in 2017.

Wandelen bij de Körbersee en Kalbelesee is de moeite waard

Gemoedelijke wandelingen in de Alpen zijn er volop, maar de Körbersee en Kalbelesee zijn toch echt wel de moeite waard. Wie een halve dag tijd heeft, doet er goed aan om beide meren te voet te bezoeken. Op deze bijzondere plek in het Bregenzerwald kom je binnen de kortste keren helemaal tot rust.

Vakantie in Warth en Schröcken

Wat er rondom deze prachtige dorpen in het Bregenzerwald te doen is, lees je hier.