Warth en Schröcken, de ideale vakantiebestemmingen

Wie graag een keertje op zoek is naar een ontspannen wandelvakantie heeft opties genoeg. Er zijn namelijk genoeg bestemmingen in Europa om uit te kiezen. Wie graag een keer naar de Alpen wil, komt eigenlijk niet om Oostenrijk heen. Ook hier vind je talloze regio’s, waar je je wandelhart naar behoren kunt ophalen. In de deelstaat Vorarlberg vind je het uitgestrekte Bregenzerwald. Een prachtige plek boordevol opties om veel tijd in de natuur door te brengen. Achterin het dal vind je de misschien wel meest pittoreske dorpjes van het dal: Warth en Schröcken. Wat je in deze regio allemaal kunt doen lees je hier.

In de buurt van Warth en Schröcken is het nooit saai

Warth en Schröcken liggen zoals eerder al benoemd in het Bregenzerwald. Dit dal begint bij de Bodensee en eindigt vele kilometers verder bij Warth, dat tegen de grens met Tirol en Beieren ligt. In totaal kent het Bregenzerwald liefst 23 dorpjes, die stuk voor stuk authenticiteit en rust uitstralen.

Zie jij een vakantie in Warth en Schröcken wel zitten en ben je op zoek naar een accomodatie? Klik hier voor een compleet overzicht van hotels, kamers en vakantiehuisjes.

Beide dorpjes zijn met recht zeer klein te noemen. Warth telt op de kop af 184 inwoners, terwijl Schröcken er zelfs nog een paar minder heeft. Vooral in de zomermaanden kun je hier dus heerlijk tot rust komen. In de omgeving zijn er voldoende wandelingen te vinden voor jong en oud. Zo kun je in het gehele Bregenzerwald en in het Lechdal met talloze kabelbanen omhoog. Maar ook in de lager gelegen gedeeltes zijn er tal van mooie wandelingen te vinden. De mooiste plekken hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Een bezoek aan de Kalbelesee en Körbersee

Het Bregenzerwald kent een aantal prachtige meren die het waard zijn om bezocht te worden. Tussen Warth en Schröcken vind je er zelfs twee, waarvan er eentje in 2017 tot de mooiste plek van Oostenrijk is uitgeroepen. De Kalbelesee en Körbersee liggen op loopafstand van elkaar en nodigen dan ook uit tot een gemoedelijke wandeling door het Bregenzerwald.

Er zijn meerdere manieren om deze meren te ontdekken. Vanaf de Hochtannbergpas ben je in slechts vijf minuten aan de oever van de Kalbelesee. Dit meer ligt namelijk direct aan deze populaire Hochalpenstrasse, die vooral onder motorrijders erg populair is. De blik op het Bregenzerwald vanaf de Kalbelesee is geweldig. Zo kijk je onder andere op de Hohes Licht, één van de hoogste toppen van de Allgäu.

Wandelen naar de Kalbelesee en Körbersee

Een gemoedelijke wandeling naar de mooiste plekken van Oostenrijk.

De Körbersee ligt in het verlengde van de Kalbelesee en ligt op ongeveer 30 minuten loopafstand. Vanaf Schröcken is dit meer ook goed te bereiken. In ongeveer een uur lopen bereik je de oevers van het meer over goed begaanbaar pad. Dat deze plek in 2017 is verkozen tot de mooiste plek van Oostenrijk is niet gek. Je hebt hier namelijk een prachtig uitzicht op de hoogste toppen van het Bregenzerwald, namelijk de Braunarlspitze (2.649 m) en de Mohnenfluh (2.544 m).

De Körbersee is in 2017 tot de mooiste plek van Oostenrijk uitgeroepen en ligt tussen Warth en Schröcken in.

De Haldenwanger Eck, het meest zuidelijkste puntje van Duitsland

Dat je in het Oostenrijkse Warth en Schröcken op zoek kunt naar het meest zuidelijkste puntje van Duitsland klinkt op het eerste gezicht misschien wat gek. Toch is dat helemaal niet zo vreemd, omdat beide dorpen in de buurt liggen van een drielandenpunt. Op deze plek komen namelijk de Oostenrijkse deelstaten Tirol en Vorarlberg met het Duitse Beieren samen.

Het punt waar deze drie deelstaten samenkomen heet de Haldenwanger Eck. Op deze plek staat grenspaal nummer 147. Deze steen markeert het drielandenpunt. Vanaf hier heb je een prachtig zicht op het Bregenzerwald en de Lechtaler Alpen. Vanuit Warth loopt een mooie route naar deze grenspaal, die meer dan de moeite waard is.

Wandelen naar de Haldenwanger Eck

Een prachtige wandeling in het hart van het Bregenzerwald.

De Widdersteinhütte, de gezelligste hut in de buurt van Warth en Schröcken

Klein maar fijn, dat is het motto van de Widdersteinhütte. Deze hut ligt aan de voet van de markante Große Widderstein en ligt op een steenworp afstand van de Hochtannbergpas. Wie in Warth of Schröcken vakantie viert parkeert de auto op de pas en loopt met een goed uur naar de hut.

Doordat de hut goed en snel te bereiken is, is deze route ook zeer goed voor jonge families geschikt. Onderweg kom je grazende koeien tegen en heb je een mooi uitzicht op de Kalbelesee. Het mooie terras en het uitzicht over het Bregenzerwald maken het plaatje vanaf de Widdersteinhütte compleet.

Op naar Warth en Schröcken

Warth en Schröcken zijn de ideale vakantiebestemming voor degenen die op zoek zijn naar rust en natuur. Hier kun je als beginnende wandelaar namelijk je hart ophalen. Dankzij de vele kilometers aan wandelpaden en kabelbanen kun je het hier weken uithouden. De kans dat je het jaar erop nog eens moet terugkomen om de rest te ontdekken, is daarnaast ook niet uitgesloten.