Dit zijn de zeven mooiste plekken van Oostenrijk

Oostenrijk is een geliefde vakantiebestemming. Logisch, want in dit Alpenland zijn er voldoende mooie plekken te vinden. Sommige van deze plekken zijn echter zo bekend en geliefd, dat je er niet meer rustig kunt lopen. Deze hotspots worden overspoeld door toeristen vanuit de hele wereld, influencers en dagjesmensen. Niet zo fijn dus, als je op zoek bent naar plekken waar je in alle rust van kunt genieten. Gelukkig is Oostenrijk vrij uitgestrekt en zijn er nog voldoende plekken die je min of meer voor jezelf hebt. In al die jaren dat ik door Oostenrijk ben gestruind, ben ik op heel wat mooie plekken terechtgekomen. De mooiste plekken van Oostenrijk heb ik in dit artikel voor je gebundeld.

De mooiste plekken van Oostenrijk op de kaart

De Karnische Höhenweg, tien dagen lang langs de mooiste plekken van Oostenrijk

Deze tiendaagse huttentocht staat zeer hoog op mijn lijst van mooiste plekken in Oostenrijk. De Karnische kam is namelijk van voor tot achter een lust voor het oog. De Karnische Höhenweg ligt op de grens met Italië, maar loopt overwegend over Oostenrijkse bodem. Je bent tijdens deze huttentochten continue op hoogte en ver weg van de civilisatie. De natuur, vergezichten en eenzame plekjes maken deze huttentocht helemaal compleet.

Tien dagen over de Karnische Höhenweg

Altijd al een huttentocht willen doen? De Karnische Höhenweg behoort tot de mooiste plekken van Oostenrijk en is zeker de moeite waard.

De Plansee: diep verscholen in de bergen ligt één van de mooiste plekken van Oostenrijk

De Plansee is niet bij iedereen bekend, maar daarom des te mooier. Misschien komt dit ook door zijn ligging, want dit bergmeer ligt diep verscholen in de Ammergauer bergen, tegen de grens met Duitsland. De Ammergauer Alpen zijn daarnaast een beschermd gebied, waardoor recreatie slechts in beperkte mate is toegestaan. Toch is het de ideale plek om te zwemmen, te wandelen of te varen. De camping aan de oever van het meer is ook zeer de moeite waard. Wie op zoek is naar de mooiste plekken van Oostenrijk in het noorden van Tirol, kan eigenlijk niet om de Plansee heen.

De Kalbelesee

De Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg is wat mij betreft een onderschat gedeelte van Oostenrijk. Juist omdat het er minder toeristisch is en natuurbescherming een hoge prioriteit heeft, is dit gedeelte van Oostenrijk zeer de moeite waard. Veel van de mooiste plekken van Oostenrijk liggen dan ook, naar mijn mening, in Vorarlberg.

In het Bregenzerwald, tussen de dorpjes Warth en Schröcken, ligt de Kalbelesee. Een prachtig meer, direct aan de Hochtannbergpas. Dit meer is dan ook vrij gemakkelijk te bereiken, maar is ondanks zijn goede bereikbaarheid van grote schoonheid. Het uitzicht bij het meer is ook niet het minste. Zo kijk je onder andere uit op de hohes licht (2.651m) en de Braunarlspitze (2.649m), de hoogste berg van het Bregenzerwald.

Op vakantie in Warth en Schröcken

Het Bregenzerwald is de ideale plek voor een vakantie in de bergen

Het Rofangebergte

Direct aan de oevers van de Achensee liggen twee gebergtes die van grote schoonheid zijn en tot de mooiste plekken van Oostenrijk horen. Het Rofangebergte behoort tot één van mijn favorieten, vooral omdat grote gedeeltes van dit gebergte, in tegenstelling tot vele andere gedeeltes van Tirol, nog ontzettend rustig zijn. Daarnaast heb je op de vele toppen van dit gebergte een prachtig uitzicht over het Inndal en de hogere toppen van Oostenrijk.

Een absolute aanrader is een ritje met de Rofan Seilbahn. Deze kabelbaan brengt je in luttele minuten naar ongeveer 1.800 meter hoogte. Vanaf daar heb je niet alleen een fantastisch uitzicht over de Achensee, maar kun je ook beginnen aan tal van mooie wandelingen of de bekende Fünf Gipfel Klettersteig.

Het Rofangebergte, met prachtige uitzichten, behoort tot de mooiste plekken van Oostenrijk

Het Karwendelgebergte

Ruig, verlaten en spectaculair. Het Karwendelgebergte is misschien wel het mooiste gebied wat ik ken in Oostenrijk. In veel opzichten staat het Karwendel op eenzame hoogte. Het behoort namelijk tot één van de grootste beschermde natuurgebieden in Oostenrijk, maar kent ook een aantal bijzonder mooie plekken. De Grosse Ahornboden is daarvan een mooi voorbeeld. Deze alpine hoogvlakte staat vol met eeuwenoude esdoorns en behoort tot één van de bekendste plekken van het gebied. Dit is dan ook de plek waar je het beste heen kunt gaan. Niet alleen omdat het er ontzettend mooi is, maar ook omdat er vanaf deze plek verschillende eendaagse wandelingen starten. Wil je liever wat dieper het gebergte intrekken? Overweeg dan vooral een meerdaagse huttentocht door het Karwendel.

Op huttentocht in het Karwendelgebergte?

Deze vierdaagse huttentocht is een absolute aanrader voor de goed getrainde bergwandelaar

Het Gadental, waar rust en natuur de mooiste plekken van Oostenrijk vormen

Vorarlberg, en dan met name het Grosses Walsertal is een plek waar ik mijn hele leven kom. Niet zo gek dus dat een aantal van de mooiste plekken van Oostenrijk, naar mijn mening, hier te vinden zijn. Het Gadental is een plek naar mijn hart, omdat het niet bekend is, maar wel van grote schoonheid. Dit dal ligt achter in het Grosses Walsertal en begint bij Buchboden. Vanaf daar strekt zich een verlaten gebied voor je uit, zonder dorpen, maar wel boordevol natuur. Het Gadental verkennen doe je dan ook het beste door te slapen in één van de berghutten, zoals de Göppingerhütte of de Biberacher Hütte. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie dagtocht. Het beklimmen van de Wangspitze is in zo’n geval zeker de moeite waard.

Het Gadental behoort tot de mooiste plekken van Oostenrijk

De Seebensee

Van Vorarlberg gaat het terug naar Tirol. Vlakbij Ehrwald ligt namelijk een prachtig meer, die erg geliefd is onder wandelaars. De Seebensee behoort namelijk tot de mooiste plekken van Oostenrijk en is daarom wat drukker bezocht dan de meeste andere plekken van deze lijst. Toch is een bezoek zeker de moeite waard. Het helderblauwe water en de machtige toppen van de Mieminger Kette geven je namelijk het gevoel in een ansichtkaart te zijn beland.

Op zoek naar de Seebensee en Drachensee

Lees hier alles over de Seebensee en de Drachensee