Blasenka en Hochlicht: wandelen in het Grosses Walsertal

Wie vakantie viert in het Grosses Walsertal, en vanuit het pittoreske dorpje Raggal verder het dal inkijkt, ziet een groot aantal prachtige bergtoppen liggen. Een aantal daarvan zijn ook goed te beklimmen. Achter in het Grosses Walsertal liggen de Blasenka (2.004 m) en de nabijgelegen Hochlicht (2.109 m), twee bergen met dito uitzicht. Naar de top van de Blasenka en de Hochlicht kun je prima wandelen: vanuit Faschina hoef je ‘slechts’ 710 hoogtemeters te overbruggen. In ruil voor deze inspanning wacht je een prachtig uitzicht over het gehele Grosses Walsertal. Bergschoenen aan dus, en op naar Faschina!

Wandelen naar de Blasenka en Hochlicht: uitzicht gegarandeerd

De Blasenka en Hochlicht liggen in het hart van de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Beide bergtoppen zijn geliefd, mede doordat ze vanuit Faschina goed bereikbaar zijn. Daarnaast heb je vanaf de top van beide bergen een fantastisch uitzicht over het Grosses Walsertal. Bij helder weer kun je zelfs een groot deel van de Zwitserse Alpen zien liggen.

Wie gaat wandelen naar de Blasenka en Hochlicht combineert over het algemeen de beklimming van beide toppen met elkaar. De toppen van deze bergen liggen namelijk praktisch naast elkaar, waardoor ze goed met elkaar te combineren zijn. Voor de start van de wandeling rij je richting Faschina. Vlak voor het dorp vind je een kleine parkeerplaats waar je de auto kunt neerzetten. Vanaf hier kun je aan de wandeling beginnen.

• Mooie middelzware bergwandeling naar de top van de Blasenka en de Hochlicht
• De route kent één kort maar lastig gedeelte, die goed gezekerd is met staalkabels
• De route begint net voor het plaatsje Faschina, waar je de auto op een kleine parkeerplaats kunt parkeren. Klik hier voor de locatie van deze parkeerplaats.

Via de Bärenalpe naar de top

Het eerste gedeelte van de route loopt overwegend over breed pad en gaat afwisselend door de bossen en de velden van het Grosses Walsertal. Doordat de start van de route op ongeveer 1.400 meter ligt, heb je al snel een mooi uitzicht over het dal. Het pad blijf tot de Bären Alpe, in de volksmond Alpe Bäri genoemd, breed. Bij deze hut kun je van half juni tot begin september neerzakken op het kleine terras en wat eten en drinken.

Wandelen door het prachtige Gadental

Op een steenworp afstand van de Blasenka ligt het Gadental, boordevol rust en prachtige wandelingen.

Na de Bären Alpe wordt het pad smal. Wandelen doe je nu over de brede en prachtig gekleurde flanken van de Blasenka en de Hochlicht. Hier volgt tevens een kort gedeelte dat met staalkabels verzekerd is. Na deze korte passage volg je verder het smalle pad, dat na verloop van tijd steiler wordt. Het laatste gedeelte van de route vormt dan ook het slotstuk van de beklimming van de Blasenka en de Hochlicht. Hier gaat het over goed begaanbaar pad steil omhoog naar de top.

Prachtig uitzicht op de top van de Blasenka en Hochlicht

Wandelen met uitzicht is in de bergen nooit verkeerd, maar op de top van de Blasenka en Hochlicht is het uitzicht wel erg mooi. Beide bergtoppen bieden een vergelijkbaar uitzicht. Zo kijk je richting het zuiden naar de Zwitserse bergen, terwijl je richting het noorden uitkijkt over onder andere het Gadental. Daarnaast kun je in de verte de Biberacher Hütte en de Hohes Licht, één van de bekendere bergtoppen in de Allgäu, zien liggen.

Wandelen naar de Blasenka en Hochlicht: een prachtige dag met een prachtig uitzicht

Nadat je zowel de Blasenka als de Hochlicht hebt beklommen is het tijd om via dezelfde weg weer terug te wandelen naar de auto. De beklimming van deze twee toppen is vanzelfsprekend zeer de moeite waard. Dankzij de start in het hoger gelegen Faschina, is deze wandeling met ongeveer 700 hoogtemeters verhoudingsgewijs niet heel zwaar. Desalniettemin is het uitzicht vrijwel de gehele wandeling fantastisch. Wie dus op zoek is naar een geslaagde bergwandeling in het Grosses Walsertal, kan niet om het beklimmen van deze beide toppen heen.

Krijg jij ook niet genoeg van het Grosses Walsertal?

Wij ook niet! Gelukkig vind je op Lecko Mio voldoende inspiratie voor een geslaagde vakantie in dit dal.